Theaterwerkplaats x Toneelschuur

Theatermaken in het decor van de Toneelschuur

Toneelschuur en Theaterwerkplaats Haarlem slaan de handen ineen in dit korte en inspirerende maak-project. Ons uitgangspunt is het toneelstuk Het Zuiden van Julien Green. 
We gaan een eigen (korte) versie van Het Zuiden maken. Dit doen we op basis van de originele teksten, improvisaties en maak-opdrachten die bij de thematiek van de voorstelling passen.
Ter inspiratie komt Olivier Diepenhorst, die dit stuk nu regisseert bij Toneelschuur Producties, een avond langs om ons meer te vertellen over het stuk en over zijn repetitieproces. 
Het eindresultaat zullen we presenteren in de grote zaal van de Toneelschuur in het decor van Toneelschuur Producties, waarbij vrienden, kennissen, de cast van het stuk en geïnteresseerden mogen komen kijken.

Algemene informatie:
Niveau: iedereen die al eerder een theatercursus gevolgd heeft
Maandagavond van 19:30-21:30u
Data: 10 feb, 24 feb, 2 mrt, 9 mrt, 16 mrt
Uitvoering: Vrijdag 20 mrt 19:00u met aansluitend bezoek Het Zuiden
We bezoeken ook een repetitie van Olivier Diepenhorst. Datum is in overleg met de deelnemers.
Kosten: €142,-  incl. voorstellingsbezoek (Haarlempas €113,-)
Min. 9, max. 16 deelnemers
Locatie:  Toneelschuur en Wereld Kindertheater (Klein Heiligland 84)

Over Het Zuiden:
De Amerikaanse burgeroorlog staat op het punt van uitbreken als een jonge luitenant uit het Noordelijke leger bevangen wordt door een verzengende verliefdheid voor een planterszoon uit het Zuiden. Een liefde die niet mag bestaan op de katoenplantage waar iedereen zich verbergt achter een façade van politieke, religieuze en morele overtuigingen om maar niet de eigen twijfels en onzekerheden onder ogen te hoeven komen. Een verboden passie wordt in bloed gesmoord, nog voordat er woorden aan gegeven kunnen worden.

AANMELDEN

Over de docent:
Merijn van Beusekom (1988) is in 2016 afgestudeerd aan de opleiding Theatermaker-theaterdocent aan de Theaterschool in Amsterdam.
Sindsdien heeft ze veel met kinderen gewerkt en haalt zij haar inspiratie veelal uit het jeugdtheater. Poëzie, muziek en humor passeren in haar werk de revue maar zij schuwt zeker niet de onderwerpen die gaan over de donkere kanten van het leven.