Voorstelling Liefdesverklaring

In korte tijd een voorstelling maken en spelen voor publiek!

We gaan in 10 weken en 2 repetitie-dagen een korte voorstelling maken met als onderwerp Het Publiek. We doorbreken de vierde wand en spreken het publiek direct aan, in de rol waarin ze zitten: als publiek! 

Liefdesverklaring is een ode aan de ‘Publikumsbeschimpfung‘ uit 1966 van Peter Handke. Hij ontregelde de toen heersende conventies van het theater en gaf het publiek een reeks verwijten en beledigingen te verwerken.
In Liefdesverklaring verklaren de spelers gezamenlijk én individueel hun liefde aan het publiek en brengen een lofzang aan het theater.

Deze voorstelling is voor gevorderde spelers. Je moet teksten uit je hoofd leren en moet bij (bijna) alle repetities aanwezig kunnen zijn. Twijfel je of je goed genoeg bent en/of weet je al dat je een aantal keer niet aanwezig kunt zijn, dan mag je me je vraag altijd mailen

AANMELDEN

Regisseurs:

Linde van Tienen (1987) is de oprichter van Theaterwerkplaats Haarlem. Ze regisseert voorstellingen met volwassenen en jongeren sinds 2011. Haar stukken bevatten humor en laten je nadenken over maatschappelijke thema’s. Naast de voorstellingen die ze maakt bij Theaterwerkplaats Haarlem regisseert ze voorstellingen op het Stedelijk Gymnasium en programmeert ze theater bij Parksessies. In 2011 is ze afgestudeerd als Theaterdocent (ArtEZ).


Elize van der Steen (1987) studeerde in 2011 af als actrice aan Theaterschool de Trap. Sindsdien speelde, schreef en maakte ze voorstellingen voor o.a. The Dutch Factory, Delft Fringe Festival, Sonsbeek Theater Avenue en Museum het Dolhuys in Haarlem. In september 2018 is ze begonnen aan de opleiding Theaterdocent/Theatermaker aan de ATD in Amsterdam. Ze heeft een toneelgroep voor volwassenen in Amsterdam en geeft toneelles op het Coornhert Lyceum.

Algemene informatie:
Wanneer: 9 woensdagavonden van 19:30-22:00u
Data: 13 februari t/m 17 april 2019 (geen les op 20 februari)
Let op: Extra repetitie 6 april van 11:00 tot 16:00u
Voorstellingsdag zaterdag 20 april 10:00 tot 22:00u
Kosten: €292
Minimaal 8 maximaal 14 deelnemers
Locatie: Wereld Kindertheater (Klein Heiligland 84)