Autobiografisch Theater

Wees zelf het theatrale materiaal waarmee je werkt!

Docent: Ellen Duckenfield.
Locatie: Wereld Kindertheater.
Data: Maandag 24 februari t/m 24 maart.
Lestijden: Van 19:30 tot 21:30.
Presentatie: Maandag 24 maart om 20:30.
Kosten: €75.
Voor wie? Voor beginners en gevorderden.
Aantal spelers: Max 10 deelnemers.
Let op: Om met deze cursus mee te doen, moet je lid zijn van Thea.

In deze cursus vormen wij zelf het theatrale materiaal waarmee we zullen werken. Hoe maken we van onze ervaringen een scène? Volgens Shakespeare is er geen verschil tussen Het Leven en Theater. Spelers zijn geen onbeschreven blad, maar mensen met een eigen verhaal.

Wij gaan experimenten met dit Theater van het Leven met taal, voorwerpen, foto’s, geluid en geur. In de vijfde bijeenkomst presenteren we onze bevindingen tijdens de avond van het Autobiografische Theater. We gebruiken voorwerpen en muziek om het verhaal tot leven te brengen; denk aan oma’s handdoek, een jeugdboek, vaders bril. Zo brengen we een verhaal tot leven: ‘Terwijl er uien gepeld worden is Aretha Franklin op de radio.’

Over Ellen Duckenfield
Ellen is Theatermaker en VO Toneeldocent. Ze heeft ervaring in autobiografisch theater. Tussen 2005-2009 maakte Ellen 2 solo theatershows (UK): 

The Ideal Recipe – Autobiografische storytelling / kookshow, Londen en UK festivals. 
The Mother – Autobiografische show over bevalling, moederschap en proberen glamourous te zijn, Londen.

AANMELDEN
Mocht de cursus al vol zitten, dan laten we je dit zo snel mogelijk weten op deze pagina en/of per mail (als je je had aangemeld).

*Let op: je moet lid zijn om mee te kunnen doen met de projecten van Theaterwerkplaats. Hier lees je hoe dat werkt. Indien gewenst kun je betalen in twee termijnen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan!