Danstheater

Fysiek theater voor spelers die hun lichaam durven gebruiken.

Docent: Linde van Tienen.
Locatie: Wereld Kindertheater.
Data: Woensdag 15 januari t/m 12 februari.
Lestijden: Van 18:45 tot 20:15.
Kosten: €75.
Voor wie? Voor beginners en gevorderden.
Aantal spelers: Min. 10, max. 14 deelnemers.
Let op: Om met deze cursus mee te doen, moet je lid zijn van Thea.

Bij danstheater combineren we fysiek theater met improvisatie en choreografie. Door te spelen met je hele lichaam en bewust te worden van expressie en mise-en-scène, leer je op een fysieke manier verhalen te vertellen. Je zult minder ‘in je hoofd’ zitten en meer ‘in het moment’ zijn. Geen zorgen: je leert geen ingewikkelde choreografieën. Wél werk je aan een eigen theatrale bewegingsfrase en fysieke contactimprovisaties.

Over Linde
Linde is oprichtster van Theaterwerkplaats Haarlem en is vaste Thea-docent. Spelplezier staat bij haar voorop: minder denken, meer doen! Liefst die dingen die je eigenlijk spannend vind om te doen. Of je nu een beginnend of gevorderd speler bent, Linde hoopt ieder op zijn of haar eigen niveau een stap verder te brengen. “Ik hou van de psyche van de mens. Datgene wat jij lastig vindt om te spelen, of wat jij lastig vindt aan improvisatie, zegt veel over jou. Ik hoop daar ook inzicht in te geven en je op een veilige manier mee te laten oefenen (zonder dat het therapie wordt). Als maker/regisseur wil ik mensen aan het denken zetten”, aldus Linde.

AANMELDEN
Mocht de cursus al vol zitten, dan laten we je dit zo snel mogelijk weten op deze pagina en/of per mail (als je je had aangemeld).

*Let op: je moet lid zijn om mee te kunnen doen met de projecten van Theaterwerkplaats. Hier lees je hoe dat werkt. Indien gewenst kun je betalen in twee termijnen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan!