De dierentuin: een theatraal onderzoek

Docent: Lies Schippers.
Locatie: Wereld Kindertheater in Haarlem.
Data: Maandag 26 februari 2024 t/m 15 april 2024 (8 lessen) met een bezoek aan Artis op zaterdag 2 maart van 10.00-14.00.
Lestijden: Van 19:30-21:30.
Kosten: €98 + toegangskaart Artis (€25).
Voor wie? Voor beginners en gevorderden.
Aantal spelers: Min. 8, max. 12 deelnemers.
Let op: Om met deze cursus mee te doen, moet je lid zijn van Thea.

Wat maakt ons mens en waarin verschillen wij van andere dieren? Wil je meedoen aan een open en creatief theatraal onderzoek naar de menselijke natuur?

We beginnen ons onderzoek in de dierentuin waar wij undercover zowel mens als dier zullen observeren en materiaal verzamelen voor scenes. Wij laten ons inspireren door ons eigen leven en werken met voorbeelden uit de gedragsbiologie, literatuur, beeldende kunst en geschiedenis. De laatste repetitie komt er publiek kijken en zullen we een aantal scènes en teksten presenteren.

Het wordt een vrije, creatieve en uitdagende ervaring voor mensen die het leuk vinden om speels in een groot thema te duiken.

Over Lies Schippers:
Lies Schippers (47 jaar) is historica en docent geschiedenis. Ze ontdekte bij Theaterwerkplaats hoe buitengewoon inspirerend theatermaken is! Ze heeft een jaar gestudeerd bij de Academie voor Theater en Dans en houdt ervan om grote thema’s speels te onderzoeken, zoals menselijkheid. Lies haalt inspiratie uit het dagelijks leven en uit geschiedenis die ze (met een licht absurde bril op) onderzoekt.

8 maandagavonden van 19:30-21:30
Van 26 februari t/m 15 april + bezoek Artis op zaterdag 2 maart 10:00-14:00

Locatie: Wereld Kindertheater in Haarlem
€98 | Voor beginners en gevorderden
Docent: Lies Schippers

AANMELDEN

*Let op: je moet lid zijn om mee te kunnen doen met de projecten van Theaterwerkplaats. Hier lees je hoe dat werkt. Indien gewenst kun je betalen in twee termijnen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan!