De docenten

Linde van Tienen

De feiten op een rijtje:
– 35 jaar oud
– Oprichtster van Thea en vaste docent
– Geeft o.a. de cursussen: Muziektheater en Improvisatietheater

Dit moet je weten over Linde van Tienen.
Linde is oprichtster van Theaterwerkplaats Haarlem en is vaste Thea-docent. Spelplezier staat bij haar voorop: minder denken, meer doen! Liefst die dingen die je eigenlijk spannend vind om te doen. Of je nu een beginnend of gevorderd speler bent, Linde hoopt ieder op zijn of haar eigen niveau een stap verder te brengen. “Ik hou van de psyche van de mens. Datgene wat jij lastig vindt om te spelen, of wat jij lastig vindt aan improvisatie, zegt veel over jou. Ik hoop daar ook inzicht in te geven en je op een veilige manier mee te laten oefenen (zonder dat het therapie wordt). Als maker/regisseur wil ik mensen aan het denken zetten”, aldus Linde.

Meer lezen over Linde? Lees hier verder!


Merijn van Beusekom

De feiten op een rijtje:
– 34 jaar oud
– Zelfstandig theatermaakster bij Studio Sjeu
– Geeft o.a. de cursussen: Kostuummanie en Het Speelkwartier

Dit moet je weten over Merijn van Beusekom.
Ik haal zelf veel plezier uit het vormen van een groep mensen die zich veilig voelt om een beetje verder te kijken dan wat voor hen bekend is: buiten de gebaande kaders van wie zij denken dat ze zijn en wat ze kunnen. Maar ook buiten van wat zij denken dat theater is, kunst is. Lol en meligheid mogen altijd bestaan. Sterker nog; ik geloof dat dit juist een goede voedingsbodem is voor het hebben van goede gesprekken met elkaar over dat wat we aan het doen zijn. Ik probeer binnen een proces of binnen een avond altijd een goede balans te creeren tussen met elkaar actief en ‘lekker gek doen’ op de vloer en het hier vervolgens ook weer hebben over de betekenis.

Meer lezen over Merijn? Lees hier verder!

Lies Schippers

De feiten op een rijtje:
– 47 jaar oud
– Historica en docent geschiedenis
– Geeft de cursus: Dierentuin: een theatraal bezoek

Dit moet je weten over Lies Schippers.
Lies Schippers (47 jaar) is historica en docent geschiedenis. Ze ontdekte bij Theaterwerkplaats hoe buitengewoon inspirerend theatermaken is! Ze heeft een jaar gestudeerd bij de Academie voor Theater en Dans en houdt ervan om grote thema’s speels te onderzoeken, zoals menselijkheid. Lies haalt inspiratie uit het dagelijks leven en uit geschiedenis die ze (met een licht absurde bril op) onderzoekt.

Judith Schrijver

De feiten op een rijtje:
– 27 jaar oud
– (Stem)actrice en schrijfster
– Geeft de cursus: Voorstellen maken: Orlando

Dit moet je weten over Judith Schrijver.
Judith Schrijver is (stem-)actrice en schrijfster en is in 2018 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool- en Kleinkunstacademie met de zelfgeschreven solo-performance ‘LOÏE2’. Ze was o.a. te zien in ‘Fiddler on the Roof’ en speelde o.a. bij Theater Sonnevanck, naast haar eigen zelfgeschreven producties