Eigen productie in de Schuur: Groot en Klein (lange voorstelling)

Een creatief voorstellingsproject met als resultaat: twee keer spelen in de Schuur!

Docent: Merijn van Beusekom.
Locatie: Wereld Kindertheater.
Data: Woensdag 5 maart t/m 18 juni (géén les op 30 april, 7 en 14 mei).
Lestijden: Van 19:30 tot 21:30.
Extra repetities: Woensdag 11 & 18 juni van 19:00 tot 22:00 in de Schuur.
Extra repetitiedag: Datum in mei wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Repetitie is in de Schuur.
Uitvoeringsdag: Zaterdag 21 juni OF zondag 22 juni tussen 10:00 en 21:00 (2 keer spelen in de Schuur).
Kosten: €235.
Voor wie? Voor beginners en gevorderden.
Aantal spelers: Min. 10, max. 14 deelnemers.
Let op: Om met deze cursus mee te doen, moet je lid zijn van Thea.

Wil jij voor een groot publiek spelen in een echte zaal? In seizoen 2024-2025 gaat regisseur Merijn haar tanden zetten in Groot en Klein (1978), een toneeltekst van Duitse schrijver Botho Strauss.

In deze tekst volg je personage Lotte, die in verschillende scènes wanhopig contact probeert te maken met haar omgeving. Het stuk gaat over communicatiestoornissen en het gebrek (of behoefte) aan verbinding. Welke rol speelt taal in een maatschappij van vereenzaming en verzakelijking?

LOTTE Je bent vreemden voor elkaar, je wringt je in allerlei bochten, je praat maar een end weg. Geloof me toch, ik zou je graag leren kennen!

VROUW Wie weet ik dan dat jij bent?

Wil door niemand voor de gek gehouden worden. Jouw manier, ja. Jouw manier is oké. Maar zo’n manier vervliegt zo vlug

LOTTE Ik ben gewoon zo vrij dat ik ergens op je reageer

VROUW En ik zoek geen contact met vreemde mensen

LOTTE Wil je dat ik dat begrijp?

VROUW Dat moet je gewoon begrijpen

(fragment uit: Gross und Klein, Botho Strauss)

In enkele maanden ga je met een groep spelers een bewerking van Groot en Klein naar de vloer vertalen; in personages, vormgeving, sfeer en vertelling. Je speelt uiteindelijk twee keer voor publiek in de bovenzaal van de Schuur.

Over Merijn
Merijn heeft aan de Hogeschool Utrecht de opleiding Culturele & Maatschappelijke Vorming gedaan, en haalde in 2011 haar diploma. In 2012 begon ze aan de Theaterschool (nu Academie voor Theater & Dans) in Amsterdam, waar ze in 2016 afstudeerde als Theaterdocent.

Merijn haalt plezier uit het vormen van een groep mensen die zich veilig voelt om een beetje verder te kijken dan wat voor hen bekend is: buiten de gebaande kaders van wie zij denken dat ze zijn en wat ze kunnen. Lol en meligheid mogen bij Merijn altijd bestaan. Merijn: “Ik probeer binnen een proces of binnen een avond altijd een goede balans te creëren tussen met elkaar actief en ‘lekker gek doen’ op de vloer en het hier vervolgens ook weer hebben over de betekenis.”

AANMELDEN
Mocht de cursus al vol zitten, dan laten we je dit zo snel mogelijk weten op deze pagina en/of per mail (als je je had aangemeld).

*Let op: je moet lid zijn om mee te kunnen doen met de projecten van Theaterwerkplaats. Hier lees je hoe dat werkt. Indien gewenst kun je betalen in twee termijnen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan!