GEZOCHT: FIGURANTEN VOOR MASSA SCÈNES IN KOSTUUM KOMEDIE (Nog 2 plekken!)

Voor hun nieuwe voorstelling zoekt de Spelersfederatie figuranten. Deze figuranten spelen mee in de voorstelling Keizer zonder kleren in Schouwburg Amstelveen en staan samen met de acteurs op de vloer; inclusief over-the-top, in vol ornaat, kostuums!

Wat ga je doen?
De figuranten krijgen ter voorbereiding op woensdag 8 februari een workshop van 19:30-22:00u en worden op de voorstellingsdagen begeleidt door deze docent; zij worden in een compleet kostuum gehesen en voorbereid op het moment suprême…
De figuranten spelen een aantal scènes in de voorstelling; op de dag van de voorstelling wordt het diner voor hen verzorgd en krijgen zij een kijkje achter de schermen.

Praktische informatie:
De uitvoeringen vinden plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari om 20:30u en op zondag 12 februari om 14:30u. De uitvoeringen vinden plaats in de schouwburg in Amstelveen. Omdat deze drie voorstellingen try-outs zijn, ben je onderdeel van het maakproces. Waarschijnlijk zal niet elke voorstelling dus precies hetzelfde zijn!

Docent: Merijn van Beusekom.
Locatie: Wereld Kindertheater Haarlem + Schouwburg Amstelveen
Data: Wo 8 februari + 10, 11 & 12 februari
Kosten: Gratis.
Voor wie? Leden en niet-leden.
Aantal spelers: Min. 10, max. 20 deelnemers.
Informatie: Keizer zonder kleren | Schouwburg Amstelveen

Over de voorstelling:
Keizer zonder Kleren is een volwassen versie van het sprookje over de kledingloze keizer en in de geest van Molière, die in 2023 350 jaar dood is. Molière putte sterk uit de Comédia Dell’arte en schotelde zijn publiek archetypes voor die de dwaasheden van het menselijk ras portretteerden. Verwacht extravagante jurken, pruiken, valpartijen, hypocrisie en leugens om bestwil. We leven in een tijd van omwentelingen, van scherpe tegenstellingen en een verzet van een oude orde tegen nieuwe inzichten en een nieuwe generatie. In onze voorstelling Keizer zonder Kleren, willen De Spelersfederatie de werking van de stok in het wiel tonen, de kleine gebeurtenis die er uiteindelijk toe leidt dat de heersende macht, die vastgeroest zit in zijn eigen idee over hoe het ‘heurt’ te zijn, van zijn troon valt, door een ogenschijnlijk onschuldige vraag van buitenaf. In navolging van de hitserie Bridgerton en de kostuumkomedie The Favourite wordt Keizer zonder Kleren een scherp komisch en satirisch kostuumdrama dat lak heeft aan historische feiten!

AANMELDEN.

*Let op: je hoeft geen lid te zijn om mee te kunnen doen met dit project.