Inside Out (met voorstellingsbezoek)

Bereid je voor op vele avonden vol waanzinnig theatrale overdaad!

Docent: Merijn van Beusekom.
Locatie: Wereld Kindertheater.
Data: Maandag 20 januari t/m 10 februari.
Lestijden: Van 19:30 tot 21:30.
Voorstellingen: Je bezoekt twee voorstellingen: Jongensuren op 11 januari in de Schuur en Midzomernachtsdroom op 6 februari in Stadsschouwburg Haarlem. Wij regelen de kaartjes (die zitten inbegrepen bij de cursusprijs).
Kosten: €120.
Voor wie? Voor beginners en gevorderden.
Aantal spelers: Min. 10, max. 14 deelnemers.
Let op: Om met deze cursus mee te doen, moet je lid zijn van Thea.

In deze korte cursus lezen we gezamenlijk een aantal toneelteksten en bezoeken vervolgens (twee van) de bijbehorende voorstellingen.

Ben jij iemand die altijd heel goed luistert naar de tekst tijdens een voorstelling? En zou je je wel eens willen verdieping in zo’n toneeltekst? Alle ins en outs van de personages willen doorgronden, de tijdsgeest van de toneelschrijver onderzoeken en analyseren hoe de regisseur zich verhoudt tot de toneeltekst? Welke keuzes zijn er gemaakt?

Dit project bestaat uit verschillende werkvormen. We zitten gezamenlijk aan tafel en lezen, we onderzoeken de tijdsgeest van de schrijver en verdiepen ons in de woorden. Soms verplaatsen we naar de vloer om beter tot de kern te komen. Vervolgens bezoeken we samen een voorstelling bij deze toneeltekst. Naderhand bespreken we ook de keuzes van de regisseur en welk effect ze hebben gehad op de kijkervaring.

Ook bestaat deze cursus uit twee avonden samen naar het Theater! De kaartjes zitten bij de prijs inbegrepen.

AANMELDEN
Mocht de cursus al vol zitten, dan laten we je dit zo snel mogelijk weten op deze pagina en/of per mail (als je je had aangemeld).

*Let op: je moet lid zijn om mee te kunnen doen met de projecten van Theaterwerkplaats. Hier lees je hoe dat werkt. Indien gewenst kun je betalen in twee termijnen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan!