Jeugdtheater maken

Samen een jeugdtheatervoorstelilng maken!

Docent: Ronald ter Telgte.
Locatie: Wereld Kindertheater.
Data: Maandag 4 november t/m 13 januari (géén les op 23 en 30 december).
Lestijden: Van 19:30 tot 21:30.
Extra repetitiedag: Zaterdag 11 januari tussen 10:00 en 15:00.
Uitvoering: Zaterdag 19 januari tussen 10:00 en 17:00 (we spelen 2 keer).
Kosten: €195.
Voor wie? Voor beginners en gevorderden.
Aantal spelers: Min. 10, max. 12 deelnemers.
Let op: Om met deze cursus mee te doen, moet je lid zijn van Thea.

In ieder van ons schuilt een kind – soms verborgen, soms springlevend. Een jeugdtheatervoorstelling spreekt direct tot dat kind in ons allen. Heb je zin om voor deze fantastische en belangrijke doelgroep te spelen? Wil je je fantasieën en creatieve ideeën de vrije loop laten in een maakproces? We zullen onderzoeken, bevragen, creëren, improviseren en schrijven. Op dit moment is het thema van de voorstelling nog niet zeker, maar we zullen starten vanuit een thema of verhaal.

Knotsgek, bloedserieus, gierend van het lachen, zenuwslopend, bibberende beentjes, tranen met tuiten, met open mond en honderdduizend vragen. Wie weet wat er allemaal voorbij gaat komen… Samen gaan we op avontuur, want de wereld van ieders fantasie zit vol inspiratie. Theatermaker Ronald ter Telgte begeleidt dit maakproces en geeft richting aan de hand van de input van de groep.

Heb je zin om een jeugdtheatervoorstelling te maken en te spelen? Wacht dan niet langer en meld je aan!

Over Ronald
Mijn werk draait om contact maken, verbinding zoeken en perspectieven onderzoeken. Ik geloof dat we door middel van theater en educatie in staat zijn om onszelf en de wereld om ons heen iets beter te leren kennen.
Een aantal jaren terug heb ik het roer omgegooid door helemaal te gaan voor mijn theaterstudie. Ik heb Technische Bedrijfskunde afgerond, na even te werken in deze sector heb ik besloten mijn theaterpassie te volgen en kwam ik op de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) terecht. Daar heb ik de opleiding Theatre & Education afgerond.

Theater is waar mijn hart sneller van gaat kloppen en dit deel ik graag met iedereen die dat wilt!

AANMELDEN
Mocht de cursus al vol zitten, dan laten we je dit zo snel mogelijk weten op deze pagina en/of per mail (als je je had aangemeld).

*Let op: je moet lid zijn om mee te kunnen doen met de projecten van Theaterwerkplaats. Hier lees je hoe dat werkt. Indien gewenst kun je betalen in twee termijnen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan!