Kostuummanie

Bereid je voor op vele avonden vol waanzinnig theatrale overdaad!

Docent: Merijn van Beusekom.
Locatie: Wereld Kindertheater.
Data: Woensdag 11 september t/m 23 oktober
Lestijden: Van 18:45 tot 20:45.
Presentatie: Op 23 oktober om 20:30.
Kosten: €115.
Voor wie? Voor beginners en gevorderden.
Aantal spelers: Min. 10, max. 14 deelnemers.
Let op: Om met deze cursus mee te doen, moet je lid zijn van Thea.

In deze cursus ga je aan de slag met kostuums in alle vormen en maten. Overdaad aan kostumering of juist heel subtiel, heel abstract of misschien héél realistisch – schurend tegen de realiteit. Natuurlijk gaan we met al die kostuums héél veel de vloer op! De kostuumgekte is onze drijfveer en inspiratiebron en zal in alle gevallen leiden tot een bommetje aan (kleurrijk) spelplezier! Soms leiden deze verkleedpartijen tot intrigerende personages, soms tot dwaze improvisaties

Na twee seizoenen kostuummanie tonen we de mooiste en meest kleurrijkste vondsten ook aan publiek aan het eind van de reeks. We maken een korte presentatie. Doe je mee? Reken dan op vele avonden van waanzinnig theatrale overdaad!

Over Merijn
Merijn heeft aan de Hogeschool Utrecht de opleiding Culturele & Maatschappelijke Vorming gedaan, en haalde in 2011 haar diploma. In 2012 begon ze aan de Theaterschool (nu Academie voor Theater & Dans) in Amsterdam, waar ze in 2016 afstudeerde als Theaterdocent.

Merijn haalt plezier uit het vormen van een groep mensen die zich veilig voelt om een beetje verder te kijken dan wat voor hen bekend is: buiten de gebaande kaders van wie zij denken dat ze zijn en wat ze kunnen. Lol en meligheid mogen bij Merijn altijd bestaan. Merijn: “Ik probeer binnen een proces of binnen een avond altijd een goede balans te creëren tussen met elkaar actief en ‘lekker gek doen’ op de vloer en het hier vervolgens ook weer hebben over de betekenis.”

AANMELDEN
Mocht de cursus al vol zitten, dan laten we je dit zo snel mogelijk weten op deze pagina en/of per mail (als je je had aangemeld).

*Let op: je moet lid zijn om mee te kunnen doen met de projecten van Theaterwerkplaats. Hier lees je hoe dat werkt. Indien gewenst kun je betalen in twee termijnen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan!