(VOL) Kuddegedrag: theatraal onderzoek

Docent: Lies Schippers.
Locatie: Wereld Kindertheater Haarlem.
Data: Wo 11 jan – 22 feb / 7 x van 19:30-21:30 (met presentatie op 22 februari).
Kosten: €96.
Voor wie? Voor beginners en gevorderden.
Aantal spelers: Min. 6, max. 8 deelnemers.

Ben je nieuwsgierig naar het beest in de mens? Wil je meedoen aan een open en knotsgek theatraal onderzoek naar kuddegedrag? Doe dan mee met dit onderzoek o.l.v. Lies Schippers.

We laten ons inspireren door het absurde stuk Rinoceros (1959) van de Roemeense theatermaker Ionesco. In dit stuk worden de bewoners van een klein dorp besmet met de ‘rinocerites’ en veranderen één voor één in neushoorns. Slechts één bewoner weet zijn menselijkheid te behouden. Hoe kan dat?

Voor ons onderzoek naar kuddegedrag kijken we niet alleen naar scènes uit het stuk, we lezen ook filosofische teksten, kranten, strips, boeken en muziek en brengen die tot leven op de spelvloer. De laatste repetitie komt er publiek kijken en zullen we een aantal scènes en teksten presenteren.

Het wordt een vrije, creatieve en uitdagende ervaring voor mensen die het leuk vinden om speels in een groot thema te duiken. Doe je mee?


Over Lies Schippers: 

​​Lies Schippers (46 jaar) is historica en docent geschiedenis. Ze ontdekte bij Theaterwerkplaats hoe buitengewoon inspirerend theatermaken is! Ze heeft een jaar gestudeerd bij de Academie voor Theater en Dans en houdt ervan om grote thema’s zoals menselijkheid, de twijfel en conformisme speels te onderzoeken. Lies haalt inspiratie uit het dagelijks leven en uit geschiedenis die ze (met een licht absurde bril op) onderzoekt.

7 woensdagavonden van 19:30-21:30
Van 11 januari t/m 22 februari (presentatie op 22 februari)

Locatie: Wereld Kindertheater (Klein Heiligland 84)
€96 | voor semi-gevorderden
Docent: Lies Schippers

Deze cursus is vol. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst.

*Let op: je moet lid zijn om mee te kunnen doen met de projecten van Theaterwerkplaats. Hier lees je hoe dat werkt. Indien gewenst kun je betalen in twee termijnen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan!

Geen velden gevonden.