Masterclass: Geloofwaardig spelen met tekst

Masterclass: Geloofwaardig spelen met tekst
Docent: Judith Schrijver
Locatie: Wereld Kindertheater in Haarlem
Datum: Zo 15 januari van 13:00-16:00
Kosten: €38,-

Vaak als we teksten leren komt het er in het begin nog hakkelig uit en voelt het nog onwennig. 

In mijn workshop “geloofwaardig spelen met tekst” gaan we kijken naar hoe je – de titel zegt het al – een tekst kan uitspreken, zonder dat het klinkt alsof je een tekst opleest of uit je hoofd hebt geleerd. Daarmee zullen we werken met eigen (ter plekke geïmproviseerde) teksten, maar ook met een tekst die je vooraf uit je hoofd moet leren. Op die manier proberen we er naartoe te werken dat ook de uit je hoofd geleerde tekst er uiteindelijk op een natuurlijke manier uitkomt. Zo hoop ik dat je de tekst uiteindelijk kan gaan gebruiken om juist vrijer te spelen, in plaats van dat die je belemmert. 

Over Judith Schrijver:

Judith Schrijver is (stem-)acteur en schrijver en is in 2018 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool- en Kleinkunstacademie met de zelfgeschreven solo-performance ‘LOÏE2’. Ze was o.a. te zien in ‘Fiddler on the Roof’ en speelde o.a. bij Theater Sonnevanck, naast haar eigen zelfgeschreven producties. 

AANMELDEN.

*Let op: je moet lid zijn om mee te kunnen doen met de projecten van Theaterwerkplaats. Hier lees je hoe dat werkt. Indien gewenst kun je betalen in twee termijnen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan!