NIETS

Maak een voorstelling over ‘NIETS’ en speel in de Schuur.

Je gaat een voorstelling maken o.l.v. theatermaker Merijn van Beusekom vanuit het thema niets. Aan de hand van improvisaties en maakopdrachten zal de voorstelling tot stand komen die jullie spelen voor publiek in de kleine zaal van de Schuur.

Merijn van Beusekom: “Ik heb al heel lang de wens om een voorstelling te maken die nergens over gaat. Ik vind het gegeven ‘niets’ vanuit meerdere invalshoeken namelijk fascinerend! Het ‘niets’ met betrekking tot het oneindige heelal, maar ook hoe ‘niets’ toch altijd ‘iets’ is als je het bekijkt vanuit een tijd die tikt. Ik vind het als mens heel moeilijk om het begrip ‘niets’ echt te kunnen bevatten. Het lijkt mij een enorme uitdaging om te kijken hoe een voorstelling, die vertrekt vanuit ogenschijnlijk niets, zich zal voltrekken op de speelvloer. Zo, dat er voor het publiek uiteindelijk toch iets te zien is. Dat vind ik trouwens ook al zo’n leuke uitspraak ‘ogenschijnlijk niets’. Hoe maak je hier een kostuum van!?”

Merijns stijl kenmerkt zich als beeldend en is veelal doordrenkt met (zwarte) humor. Een absurdistische kijk op het leven probeert zij te vangen in theater waarin het construct zichtbaar is. Theater waarin de speler waarneembaar bewust is van zichzelf en de aflopende zaak. Poëzie en filosofie passeren de revue, evenals zelfgemaakte kostuums en/of decorstukken en muziek. Ze laat zich veelal inspireren door jeugdtheater en maakt graag theater op locatie.

Maandagavond van 19:30-21:30
Van 14 februari tot 18 juni 2022

Locatie: Wereld Kindertheater (Klein Heiligland 84)
€215 | voor gevorderden
Regisseur: Merijn van Beusekom

Ivm vakanties en feestdagen vallen er een aantal repetities uit. De precieze data van de repetities zijn: 14 en 28 feb. / 7, 14, 21, 28 mrt / 4, 11, 25 apr / 9, 16, 21, 23, 30 mei / 13, 18 juni. Let op: op zaterdag 21 mei is een extra repetitie op zaterdag overdag van 10:00-16:00 en op zaterdag 18 juni is de voorstellingsdag van 9:00-21:00.

AANMELDEN:

Deze cursus zit momenteel vol. Wil je een plekje op de wachtlijst, vul dan alsnog je gegevens in.
We nemen contact met je op als er alsnog een plek vrijkomt.

*Let op: je moet lid zijn om mee te kunnen doen met de projecten van Theaterwerkplaats. Hier vind je de lidmaatschapsvoorwaarden. Houd er rekening mee dat er tijdens het spelen geen 1,5e meter afstand wordt gehouden. We verwachten dat je thuisblijft bij klachten. Indien gewenst kun je betalen in drie termijnen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan!