Toneelschuur Productie x Theaterwerkplaats: Circle Mirror Transformation

Een project van Toneelschuur Producties en Theaterwerkplaats Haarlem.

Docent: Ronald ter Telgte.
Locatie: Wereld Kindertheater.
Data: Maandag 31 maart t/m 2 juni (géén les op 21 & 28 april, en 5 mei).
Lestijden: Van 19:30 tot 21:30.
Extra repetitie: Maandag 2 juni van 19:00 tot 22:00 in de Schuur.
Uitvoering: Zaterdag 7 juni tussen 16:00 en 19:30.
Kosten: €156.
Voor wie? Voor beginners en gevorderden.
Aantal spelers: Min. 10, max. 12 deelnemers.
Let op: Om met deze cursus mee te doen, moet je lid zijn van Thea.

Toneelschuur Producties en Theaterwerkplaats Haarlem slaan dit jaar opnieuw de handen ineen in dit korte en inspirerende maakproject (20 min). Dit keer is het uitgangsproject de voorstelling Circle Mirror Transformation.

Over het stuk
Onder leiding van docent Marty doen de cursisten schijnbaar onschuldige oefeningen en rollenspellen. Hierin geven ze zichzelf steeds verder bloot waardoor de cursus begint te lijken op groepstherapie. Hun levens raken nauw met elkaar verstrengeld terwijl de buitenwereld langzaamaan het lokaal binnendruppelt. We zien stille oorlogen gevoerd worden, grote dromen stukslaan, maar vooral zien we vijf mensen, tegen de klippen op, zoeken naar verbinding – wat geestig, maar vooral ontroerend theater oplevert. Onder leiding van theatermaker Ronald ter Telgte gaan we ons verdiepen in de voorstelling, de originele tekst en de thematiek van de voorstelling. Op basis van improvisaties en maak-opdrachten die voortvloeien uit dit gezamenlijke onderzoek, zullen we een eigen korte interpretatie op dit stuk creëren.

Ter inspiratie komt Loek de Bakker, die dit stuk nu regisseert bij Toneelschuur Producties, een avond langs om ons meer te vertellen over het stuk en over het repetitieproces. Het eindresultaat zullen we presenteren in de Schuur in het decor van Toneelschuur Producties, waarbij vrienden, kennissen, de cast van het stuk en geïnteresseerden mogen komen kijken. Let op: dit wordt niet een volwaardige voorstelling, maar een presentatie van ongeveer 20 minuten. Een voorstelling over een theatergezelschap, dat wij als theatergezelschap spelen in het decor van een theatergezelschap. Snap jij het nog? Dit wil je niet missen!

Over Ronald
Mijn werk draait om contact maken, verbinding zoeken en perspectieven onderzoeken. Ik geloof dat we door middel van theater en educatie in staat zijn om onszelf en de wereld om ons heen iets beter te leren kennen.
Een aantal jaren terug heb ik het roer omgegooid door helemaal te gaan voor mijn theaterstudie. Ik heb Technische Bedrijfskunde afgerond, na even te werken in deze sector heb ik besloten mijn theaterpassie te volgen en kwam ik op de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) terecht. Daar heb ik de opleiding Theatre & Education afgerond.

Theater is waar mijn hart sneller van gaat kloppen en dit deel ik graag met iedereen die dat wilt!

AANMELDEN
Mocht de cursus al vol zitten, dan laten we je dit zo snel mogelijk weten op deze pagina en/of per mail (als je je had aangemeld).

*Let op: je moet lid zijn om mee te kunnen doen met de projecten van Theaterwerkplaats. Hier lees je hoe dat werkt. Indien gewenst kun je betalen in twee termijnen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan!