Schuur project

Samen met regisseur Merijn van Beusekom maak je een korte voorstelling vanuit de thematiek van de roman ‘Vrouw of Vos’ en bezoek je de voorstelling in de Schuur (uitgevoerd door Ulrike Quade Company).
In ‘Vrouw of Vos’ veranderd een vrouw van de ene op de andere dag in een vos. Haar man zoekt in dit absurde liefdesverhaal naar hoe hij het huwelijk in stand kan houden. David Garnett schreef het op in een romanvorm, Judith Herzberg vertaalde dit naar een toneelstuk.

Wij gaan op onderzoek: Hoe verhouden de thematiek en de gebeurtenissen zich tot een theatrale vorm? Hoe vertel je in het theater iets dat in werkelijkheid niet kan? Hoe zou jij reageren als je liefde verandert in een dier? We experimenteren met demonstratief en transparant spel en zoeken naar verschillende stijlvormen om dit verhaal te vertellen.
Thematisch leggen we lijntjes met Kafka’s ‘de gedaanteverwisseling’ en andere onmogelijke metamorfoses. Halverwege de cursus bezoeken we de voorstelling in de Schuur ter verdieping en inspiratie van ons onderzoek.
We gaan aan de slag met taal, vormgeving en speelstijlen in deze absurde vertelling.

8x op woensdagavond van 19:30-21:30
Van 3 november tot 22 december 2021

Locatie: Wereld Kindertheater (Klein Heiligland 84)
€142 | voor mensen met enige ervaring

AANMELDEN:

Let op: om mee te doen met een cursus moet je lid worden van Theaterwerkplaats. Je lidmaatschap kost €30 per jaar.

Geen velden gevonden.